Financial Life planning

Financial life planning is financial planning done right.

Dit wordt er gezegd in de VS. Alleen maar bekwaam zijn in financiële planning is niet genoeg. Je komt er al snel achter dat het beste financieel plan niets waard is, als er gepland is met de verkeerde financiële levensdoelen (oerdoelen) van de cliënt. Het proces om deze doelen duidelijk te krijgen is het life planning stuk van financial life planning. Terug gebracht tot de essentie gaat het bij financial life planning om het stellen van de juiste vragen. Ook gaat het meer om luisteren dan om praten. In dit proces worden financiële levensdoelen (oerdoelen) van de cliënt langzaam duidelijk. Dan pas komen alle paperassen erbij en wordt er een financieel plan gemaakt. Ook is er soms coaching, counseling, onderhandeling en mediatie gevraagd. Hiervoor schrikt de financial life planner niet terug.

Financial life planning

Terug gebracht tot de essentie gaat het bij financial life planning om het stellen van de juiste vragen. Ook gaat het meer om luisteren dan om praten. In dit proces worden financiële levensdoelen (oerdoelen) van de cliënt langzaam duidelijk. Dan pas komen alle paperassen erbij en wordt er een financieel plan gemaakt. 

Financiële  planning

Financiële wensen en verplichtingen variëren gedurende een mensenleven. De eerste baan, een relatie, kinderen die gaan studeren, de aankoop van een woning, de pensionering: het zijn mooie gebeurtenissen, maar u moet er goed op voorbereid zijn. Financiële Planning brengt hierin uitkomst en creëert overzicht in wat u nodig heeft, zodat u uw wensen en ambities kunt realiseren.