Onafhankelijkheid

Ik onderscheid mij van andere planners en financieel adviseurs door mijn hoogwaardige kennis en integrale wijze van adviseren op life planningsbasis. En doordat ik  volledig onafhankelijk ben, waardoor jij en jouw belangen optimaal centraal staan.

Onafhankelijk betekent dat ik uitsluitend door jou word betaald voor het advies. ‘Mooi’ zult je denken, ‘Vandaag de dag is toch iedere financieel planner/adviseur onafhankelijk?’ Sinds 2013 immers bestaat er een provisieverbod voor de meeste financiële producten. Echter ik ga een stap verder. Ik verkoop geen financiële producten, zoals hypotheken, lijfrentes, verzekeringen en beleggingsfondsen. Ik ben op geen enkele wijze verbonden met een bank, verzekeraar, tussenpersoon of andere financiële instelling. En je betaalt mij alleen voor mijn advies, mijn planning of  life coaching. Het advies dat ik geef, is dus niet alleen een echt onafhankelijk, het is ook ongekleurd. Ik heb immers geen financieel belang bij de invulling van het advies. Of je nu wel of niet gaat beleggen of je hypotheek aflost, maakt mij in financieel opzicht niets uit. Bij de meeste andere financieel adviseurs/planners ligt dat anders. Die verdienen niet alleen aan het geven van advies, maar ook aan de verkoop van financiële producten.

Uiteraard ken ik wel alle ins en outs van financiële producten. Ik kan goed beoordelen of de door jou afgesloten producten voor jou toegevoegde waarde hebben.
Ook werken ik “uurtje factuurtje” of met een package deal waar, geen meer of minderwerk in rekening worden gebracht. Als een plan, advies, coaching klaar is, is het klaar. Ik geloof niet in abonnement modellen waar de klant jarenlang aan betaalt. Mogelijk zonder dat er dienstverlening tegen over staat.

Sterker nog ik hoop dat jij door mijn dienstverlening en onze gesprekken een stuk verder financieel bewust bekwaam wordt. En hierdoor zelf gaat zien bij welke gebeurtenissen in het leven het interessant is om een financieel life planner in te schakelen. Wanneer er zich opvolgend weer een financiële of life planningsvraag zich voordoet beginnen we gewoon weer met een verse offerte.