Kinderen

Wat zijn de financiële gevolgen van gezinsuitbreiding?
Gezinsuitbreiding is een gebeurtenis die je leven verandert. Sociaal en emotioneel, maar ook financieel. De zorg voor een kind kost nu eenmaal geld. En het kost nog meer als jij of je partner (of allebei) besluit om minder te gaan werken en meer tijd aan jullie kinderen te besteden. Daar staat tegenover dat kinderopvang ook niet gratis is.

Als kinderen groter worden, gaan andere geldzaken een rol spelen. Je wilt ze een goede start van hun eigen volwassen leven geven. Ben je op tijd begonnen met sparen voor je kind? En wat als ze gaan studeren? Hoe zit het met het sociaal leenstelsel? Zijn er studiefondsen beschikbaar?

Ook als een kind eenmaal volwassen is, wil je het blijven steunen. Bijvoorbeeld als zij hun eerste huis kopen. Welke mogelijkheden tot schenking zijn er?

En nog weer later kan de overdracht van het familievermogen in beeld komen. Hoe regelt je dat het beste?

De juiste keuzes
De zorg voor je kinderen heeft talloze financiële aspecten – vanaf het moment van hun geboorte totdat ze zelf volwassen mensen zijn. ik verplaatsen mij in jouw situatie en ondersteun je om de keuzes te maken, die bij het leven van jou en je kinderen passen.

Kosten van een kind

Hoeveel moet u opzij leggen voor de zorg voor uw kinderen?
Als (aanstaande) ouder denkt je er waarschijnlijk niet meteen aan, maar aan de zorg voor een kind zijn kosten verbonden. Geen kind is natuurlijk hetzelfde en je hebt misschien een ander bedrag te besteden dan andere ouders. Maar toch is het handig als u weet hoeveel je ongeveer opzij moet leggen voor de zorg voor jouw kind.

Schenken aan kinderen

Schenken is een aantrekkelijke manier om je volwassen kinderen op weg te helpen in het leven. Je kinderen hebben een hoge belastingvrijstelling als zij geld van jou krijgen.

Studeren

Hoe kun je  de studie van uw kind bekostigen?