Life events

Iedereen krijgt gedurende haar of zijn leven te maken met veranderingen, die ook financiële gevolgen hebben. Zulke gebeurtenissen heten life events. Zie hieronder bij welke life events ik ondersteuning bied. 

Ik als financial life planner verplaats mij in je situatie en ondersteun je om de keuzes te maken die bij jouw leven passen. 

Relatie

Je gaat trouwen of samenwonen of je wordt geregistreerd partner. Voortaan ga je samen door het leven. Dat betekent dat je ook op financieel vlak samen keuzes moet maken of beslissingen zult nemen. Deze keuzes hebben bij een onverhoopte scheiding, afbreken van de relatie of overlijden onverwachte en vaak vervelende gevolgen. Aan de “voorkant” en de “achterkant” van relaties ondersteun ik als financial life planner jou met de levenskeuzes en financiële keuzes die er gemaakt moeten worden.

Kinderen

Gezinsuitbreiding is een gebeurtenis die je leven verandert. Sociaal en emotioneel, maar ook financieel. 

Wonen

Wonen kost veel geld, want veruit de meeste Nederlanders geven elke maand het meeste uit aan hun woongenot. Maar er zijn ook diverse mogelijkheden om het iets voordeliger voor jou te maken 

Vermogensopbouw

Je wilt sparen of beleggen voor een bepaald doel. Voor de studie van je kinderen, het kopen van een (tweede) huis, het aflossen van uw hypotheek, het opbouwen van pensioen etc.

Sparen en beleggen zijn een belangrijk onderdeel van je financiële planning. Kiest je voor sparen? Dat is veilig, maar u krijgt momenteel een hele lage spaarrente. Of zoekt je de risico’s van het beleggen op, met kans op een hoger rendement? 

Pensioen

Aan je pensioen denk je niet elke dag – en waarschijnlijk zelfs niet elke maand. Terwijl je inkomen na je werkzame leven van heel wat facetten afhangt. Daarom is het verstandig om minstens een paar keer in je leven stil te staan bij later.

Werken

Wat als er iets aan je baan verandert?
Werken in loondienst is de basis voor het levensonderhoud van de meeste Nederlanders. Tegelijk bouw je met je baan meestal pensioen op. Je inkomen voor later is dus ook van je baan afhankelijk. 

Ondernemen

Misschien bent je ondernemer of overweegt je een bedrijf op te richten. Het mooie van ondernemen is dat je als eigen baas geld verdient met wat jij leuk vindt. Als ondernemer heb je vrijheid en flexibiliteit. Maar voor het zover is, zul je eerst een aantal zaken moeten regelen. Ook wanneer je met pensioen wil gaan zijn er zaken die geregeld moeten worden

Overlijden

Is alles goed geregeld voor je nabestaanden?
Het is niet iets om elke dag aan te denken: het moment dat we er niet meer zijn. Toch is het belangrijk om er een keer bij stil te staan. Want je nabestaanden willen graag jouw laatste wensen uitvoeren. En jij wilt dat zij in ieder geval zonder financiële zorgen verder kunnen met hun leven