Werken

Wat als er iets aan je baan verandert?
Werken in loondienst is de basis voor het levensonderhoud van de meeste Nederlanders. Tegelijk bouwt je met jouw baan meestal pensioen op. Je inkomen voor later is dus ook van jouw baan afhankelijk.

 

Een andere baan?
Maar wat als er iets aan jouw baan verandert? Die vraag behandelen we in het dossier ‘Werk’. Maar weinig mensen beseffen wat een verandering in je baan (of een andere baan) kan betekenen voor je inkomen nu en straks, zeker in een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds meer aan het flexibiliseren is.

 

Ontslag? Arbeidsongeschikt?
Je inkomen kan ook worden aangetast als je met ontslag te maken krijgt, met daarna een periode in de WW. En wat als je arbeidsongeschikt mocht raken?

 

Naar het buitenland? Verlof opnemen?
Er zijn ook veranderingen die spannender of vrolijker zijn dan ontslag of arbeidsongeschiktheid. Maar ook die hebben effect op je inkomen. Denk aan werken in het buitenland. Of aan zorgverlof of ouderschapsverlof.

 

De juiste keuzes
Verandert er iets aan je baan? Wissel je van baan? Krijgt je met ontslag te maken? Dat kan gevolgen hebben voor jouw inkomen nu én straks. Ik als financial life planner verplaats mij in jouw situatie en ondersteun je om de keuzes te maken die bij jouw leven passen.

Boventalligheid

Hoe ga je om met boventalligheid

Ontslag

Waar kun je op rekenen als je werkloos wordt?
Als je wordt ontslagen, dan heeft dat helaas altijd financiële consequenties. Zeker als je niet meteen een nieuwe baan kunt vinden en een periode zonder werk moet overbruggen. Waar kun je op rekenen als je werkloos wordt? 

Arbeidsongeschikt 

Niet meer kunnen werken: welke financiële gevolgen kan arbeidsongeschiktheid hebben?