Overlijden

Is alles goed geregeld voor je nabestaanden?
Het is niet iets om elke dag aan te denken: het moment dat we er niet meer zijn. Toch is het belangrijk om er een keer bij stil te staan. Want je nabestaanden willen graag je laatste wensen uitvoeren. En jij wilt dat zij in ieder geval zonder financiële zorgen verder kunnen met hun leven.
 
 

Hoe is de inkomenssituatie na overlijden van jou of je partner?
In het dossier ‘Overlijden’ staan we toch even stil bij de dood. Omdat het belangrijk is als je weet hoe de inkomenssituatie van uw gezin zal zijn als jij of je partner mocht komen te overlijden. Is er bijvoorbeeld een nabestaandenpensioen?

 

Hoe is de nalatenschap geregeld?
Net zo belangrijk is de vraag hoe jouw nalatenschap is geregeld. Hoe heb je in jouw testament de nalatenschap verdeeld? Hoe zit het met de erfbelasting? En als je schulden nalaat, waar krijgen je erfgenamen dan mee te maken?

 

De juiste keuzes
Als je komt te overlijden, verandert er veel in de financiën van je nabestaanden. Door jouw nalatenschap nu goed te regelen, kunt je voorkomen dat zij er straks misschien financieel bij inschieten of zelfs in de knel raken. Ik als financial life planner verplaats mij in jouw situatie en ondersteun je om de keuzes te maken die bij jouw overlijden en nabestaanden passen.

Financiële gevolgen van overlijden 

Wat gebeurt er na het overlijden van jou of je eventuele partner? Je nabestaanden hebben genoeg aan hun verdriet en willen niet ook nog eens opgezadeld worden met financiële zorgen. Een belangrijke vraag is dan ook of je gezin het financieel redt als je er niet meer bent. Welke voorzieningen heb je daarvoor getroffen? Is er een nabestaandenpensioen geregeld? Vaak vervalt het nabestaandenpensioen als je voor je pensionering uit dienst gaat. .

Schenken en nalaten

Mogelijk speelt je met de gedachten je (klein)kinderen of een goed doel financieel te ondersteunen. Of wil je maatregelen nemen om te besparen op toekomstige erfbelasting. Kortom, hoe kun je zo gunstig mogelijk schenken en nalaten? Zijn er slimme constructies waarmee je erfgenamen of goede doelen maximaal profiteren van jouw schenking of nalatenschap?

Op deze website kun je het aantal jaren dat je statistisch nog te leven hebt bekijken