Pensioen

Wat komt er allemaal kijken bij de financiële zorg voor je oude dag?
Aan je pensioen denk je niet elke dag – en waarschijnlijk zelfs niet elke maand. Terwijl jouw inkomen na je werkzame leven van heel wat facetten afhangt. Daarom is het verstandig om minstens een paar keer in uw leven stil te staan bij later.

Pensioentekort en pensioenoverdracht
Als we alle aspecten van je financiële oude dag op een rij zetten wordt het een complex geheel. Want als het over pensioen gaat, gaat het ook over vermogen, een eventueel pensioentekort, pensioenoverdracht en partnerpensioen.

Pensioen in combinatie met AOW
De AOW is het ‘basisinkomen’ van vrijwel elke oudere Nederlander én de basis van elk pensioen. Wel stijgt de AOW-leeftijd steeds verder en ontstaat er voor sommigen een AOW-gat.

Aanvullen met lijfrente?
Eventuele pensioentekorten kun je aanvullen met een lijfrente. Maar hoe zit het met bijvoorbeeld de vrije jaarruimte of de reserveringsruimte?

En als je ondernemer bent?
Tot slot is het ondernemerspensioen een vak apart om goed in te vullen, of je nu een zzp-pensioen of een dga-pensioen wilt opbouwen. Deskundig advies inwinnen is voor ondernemers daarom geen overbodige luxe.

De juiste keuzes
Pensioen heeft vele facetten, die voor iedereen anders worden ingevuld. Ik als financial life planner verplaats mij in jouw situatie en ondersteun je om de keuzes te maken die bij jouw leven passen

AOW

De AOW is de basis van iedere oudedagsvoorziening. Hoe werkt hij eigenlijk

Lijfrente

Als aanvulling op uw pensioen of als je zelf voor jouw pensioen moet sparen
Met een lijfrente kunt je fiscaalvriendelijk sparen voor later. Daarom is het een populaire manier om het pensioen mee aan te vullen, zeker nu er voor veel mensen pensioentekorten en AOW-gaten dreigen 

Ondernemerspensioen

Hoe zorgt je als ondernemer het beste voor uw eigen pensioen?
Als ondernemer kunt je niet deelnemen aan een pensioenregeling. Je zult zelf voor jouw pensioen moeten zorgen – of je nu DGA bent of zzp’er.